henry Badeloe
Henry Badeloe

 

Ik heb Surinaamse roots en woon en werk als sinds 1998 als fotograaf in het mooie Den Haag.

Mijn vader gaf mij als kleine jongen een mooi advies dat mij altijd is bijgebleven: help mensen. Help elkaar, dan komt het goed. Deze levensles vormt nog altijd de basis van mijn werk als fotograaf. Want in feite is dat wat ik doe: ik help mensen aan mooie beelden en blijvende herinneringen. Zo maak ik mensen blij.

Al van jongs af aan ben ik bezig met fotografie. Op mijn twaalfde zag ik voor een eerst een foto tot ontwikkeling komen in een donkere kamer: wauw, ik vond het geweldig! Toen ik zestien was, kreeg ik mijn eerste professionele fotocamera. Dit raakte mij diep in mijn hart. Vanaf dat moment wist ik wat mijn levensmissie was: mensen met unieke beelden een tastbare herinnering geven. Dat is nu meer dan dertig jaar geleden.

Zullen wij eerst kennismaken?

+316 54 62 61 97 Mobiel

info@henrysphotodesign.nl

weddingdress

Why a white wedding dress?

When you think of a wedding dress, you soon think of a white, long dress. Why a white wedding dress?

But why does white actually?
Only after 1920 is the white wedding dress in fashion. Before then, many brides in black and richer brides often married in bright colors.
It is only from the year 1500 that the wedding dress comes into view. There are several stories about why the wedding dress should be white.

Nowadays we think that the color is white for the immaculate of the bride, or, virgin. That is why women who used to marry for the second time were not allowed to wear white again.
The white of the wedding dress symbolizes the purity of the bride. Later, purity was conceived as virginity. But times have changed and the idea behind the color of the dress is no longer taken so literally.
Yet most brides still marry in white. Within some heavily religious communities purity is meant to be entirely free from sin. That is why there is not often married in white within these circles.

In China, white is the color of mourning, so Chinese women almost never wear a white dress at their wedding. Their preference is for red dresses with gold accents. I myself find a red wedding dress very beautiful.

Is it really necessary to lose weight? Your future will marry you the way you are, and often a wedding dress that was made especially for your body is already good!


In Hindustani weddings, the bride traditionally marries the  red and the groom in yellow. Red is the color of Devi, the feminine revelation of the Divine, while yellow is the color of Vishnu, the maintainer of the world.
Red and yellow are also the colors of love , prosperity and dedication.
They symbolize happiness, life, energy and creativity.

For this reason, bride and groom traditionally wear these colors.
However, this is not mandatory. From the writings there are no dress codes for the bride and groom.
But nowadays people choose what they want to wear. Wedding industry is so diverse.
I have recorded a wedding of a couple of couples who did not opt for a white wedding dress

 

Scroll up