henry Badeloe
Henry Badeloe

 

Ik heb Surinaamse roots en woon en werk als sinds 1998 als fotograaf in het mooie Den Haag.

Mijn vader gaf mij als kleine jongen een mooi advies dat mij altijd is bijgebleven: help mensen. Help elkaar, dan komt het goed. Deze levensles vormt nog altijd de basis van mijn werk als fotograaf. Want in feite is dat wat ik doe: ik help mensen aan mooie beelden en blijvende herinneringen. Zo maak ik mensen blij.

Al van jongs af aan ben ik bezig met fotografie. Op mijn twaalfde zag ik voor een eerst een foto tot ontwikkeling komen in een donkere kamer: wauw, ik vond het geweldig! Toen ik zestien was, kreeg ik mijn eerste professionele fotocamera. Dit raakte mij diep in mijn hart. Vanaf dat moment wist ik wat mijn levensmissie was: mensen met unieke beelden een tastbare herinnering geven. Dat is nu meer dan dertig jaar geleden.

Zullen wij eerst kennismaken?

+316 54 62 61 97 Mobiel

info@henrysphotodesign.nl

bruidsreportages

Bruidsmake-up tips voor een awesome look

Bruidsmake-up tips voor een awesome look

Een professionele visagist weet precies hoe ze de sterke punten in je gezicht moet accentueren en hoe ze oneffenheden kan camoufleren. Ook heeft een visagist allerlei producten van topkwaliteit om ervoor te zorgen dat jouw bridal look ook na de openingsdans nog flawless uitziet.

Je kunt dus zonder twijfel jouw look aan een professional overlaten.

Ik heb een paar keer meegemaakt dat de bruids make-up ook door familie of vriendin is gedaan. Op zich is dit mogelijk, maar bezuinig niet op je mooiste dag op de visagie.

Huur een professional in. Overleg van tevoren wat je wilt en de mogelijkheden zijn.

Vaak is de eerste kennismaking met de visagiste bij mijn pre weddingshoot of ook wel de verlovingshoot genoemd.

De visagiste maak je op en vaak wordt dezelfde visagiste geboekt bij het huwelijk.

Want als je tevreden was met de make-up hoef je niet weer veder te zoeken.

Begin bij de basis

De basis van goede make-up is het aanbrengen van een foundation. Deze zorgt ervoor dat je huid mooi egaal wordt. Ook worden grove poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar. In de meeste foundations zit tegenwoordig SPF (beschermingsfactor).

Dit zorgt ervoor dat je huid kan ademen en dat het niet als een dikke plak op je gezicht ligt. En het beschermt uiteraard tegen de zon! Het kan best wel lastig zijn om de perfecte kleur foundation voor jouw huidskleur te vinden.

Gelukkig heeft een visagist altijd verschillende kleuren foundation bij zich. Zo kan ze verschillende soorten met elkaar mengen om de perfecte tint voor jou te vinden!

Camouflage

Als je de nacht voor de Grote Dag  niet zo goed kon slapen van de zenuwen, is het wel zo fijn om de donkere kringen in de ochtend een beetje weg te werken met een beetje concealer.

En ook als je wel goed geslapen hebt, kun je zorgen voor een frisse en mooie uitstraling door een klein beetje concealer onder je ogen aan te brengen. Over het algemeen kun je het beste een kleur kiezen die net iets lichter is dan je eigen huidskleur. Maar de ondertoon van je huidskleur kan ook veel invloed hebben op welke kleur concealer je het beste kunt gebruiken. Het is dus altijd een aanrader om je visagist je hierbij te laten helpen.

 

Contouren

Contouren is een trucje waarmee je je gezicht meer vorm kunt geven. Dit doe je door delen van je gezicht donker te maken, denk bijvoorbeeld aan je wangen en onder je kin, en andere delen te highlighten.

De highlighter breng je aan op de delen van het gezicht die je wilt laten opvallen. Vaak zijn dit de jukbeenderen, je neusbrug en net onder je wenkbrauwen. Een goede tip is om de hoeken van je gezicht die veel licht vangen met wat highlighter te benadrukken. Contouren is echt een vak apart en kun je daarom het beste door een professionele visagist laten doen!

Poederen

Breng na je foundation altijd een lichte poeder aan op je gezicht. Dit zorgt er niet alleen voor dat je foundation langer mooi blijft, maar houdt ook glimmen van de huid tegen. Zeker als er veel foto’s worden genomen is het mooi als je gezicht goed gepoederd is! Let wel op dat je poeder niet te licht is, want dat zie ook goed op de foto dat er teveel poeder is aangebracht.

Kleur op je wangen

Een blush op je wangen geeft je een gezond blosje. Kies een kleur die niet al te heftig is, maar ga voor een neutrale tint zoals bijvoorbeeld zachtroze of -bruin. Breng de blush aan op je jukbeenderen met halve ronddraaiende bewegingen. De blos ziet er meest natuurlijk uit als je die aanbrengt in de richting van wang naar oor. Een klein beetje glans mag wel in je blush zitten, maar pas op voor te veel glitters, want dat is niet mooi op de foto.

Wenkbrauwen

Een goed geaccentueerde wenkbrauw geeft vorm aan je gezicht en laat je ogen extra spreken. Laat ze ongeveer een week van te voren mooi epileren bij een schoonheidsspecialist. Vervolgens kun je ze met een wenkbrauwpotlood nog een beetje inkleuren waardoor ze een nog betere vorm krijgen. Als laatste kun je met een poeder meer volume aan de wenkbrauwen geven. Kies voor je wenkbrauwen een kleur die dicht bij je haarkleur ligt of die net iets donkerder is om ervoor te zorgen dat het er natuurlijk uitziet.

Ogen

Je kunt je ogen op veel verschillende manieren opmaken. Van alleen een beetje mascara voor een frisse look tot een complete smokey eye. Draag je normaal niet zo veel make-up? Houd je oogmake-up dan naturel. Als je op andere dagen ook graag uitpakt met make-up, dan kun je op de bruiloft best voor een wat heftigere look gaan. Een professionele visagist weet precies met welke kleuren en producten ze jouw ogen het beste kan laten spreken, dus vraag zeker om advies! De ogen vind ik heel belangrijk, besteed aandacht aan, want dat zie je goed op de foto.

Nagels

Als je bezig bent met je bruidsmake-up is het easy om je nagels vergeten, maar ook deze zijn erg belangrijk! Je wilt natuurlijk volop met je ring pronken op je bruiloft, dus goed verzorgde nagels zijn een must. Begin met een mooie, schone basis en kies voor een mooi nagellakje. Hier geven we je graag dezelfde tip als bij de ogen: als je normaal geen nagellak draagt, houd het dan naturel. Voel jij je zonder felle nagellak niet compleet? Go for it!

Finishing touch: de lippen

Het kiezen van een lippenstift kan lastig zijn, zeker als je normaal niet echt lippenstift draagt. Gebruik daarom in ieder geval een kleur die goed bij je huidtint past. Kijk uit voor een te donkere lippenstift, want dit kan je bleek maken. Een goede tip is om een kleur te kiezen die het dichtst bij je eigen lipkleur past. Zorg ervoor dat de lippenstift kleurvast is, want je kersverse hubby zit er vast niet op te wachten om de De Kus ook met rode lippen rond te lopen!

Testfoto

Vraag aan je trouwfotograaf om een testfoto te maken als de visagist klaar is met het aanbrengen van je make-up. Op die manier kun je controleren of het eruit ziet zoals je in gedachten had en of er nog wat aanpassingen nodig zijn voordat je de trouwjurk aantrekt. Let bij het bekijken van de foto’s vooral op je foundation en dat er geen kleurverschil is tussen je gezicht en hals. Kijk vervolgens naar de uitstraling van je ogen, de kleur van de lippenstift en, last but not least, dat je niet te veel glimt!

Bruidsmake-up tips voor een awesome look.
Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een teststoot? Neem dat contact op. 

Ook hier vind je meer informatie oever bruidsmake-up artiesten.

bruidsmake-up voor een awesome look
bruidsmake-up voor een awesome look
bruidsmake-up voor een awesome look
Scroll up