fotograaf Henry Badeloe
Henry Badeloe

Mijn naam is Henry Badeloe, de beeldmaker voor bruid-en de zakelijke markt.
Mijn missie is om vanuit een krachtig inlevingsvermogen, met geduld en passie voor het maken van het perfecte beeld, mensen een levenslange en tastbare herinnering te geven.

Zullen wij eerst kennismaken?

+316 54 62 61 97 Mobiel

info@henrysphotodesign.nl

trouwjurk rouwfotografie

Wat kost een trouwjurk?

Wat kost een trouwjurk eigenlijk? Trouwjurken zijn er in verschillende prijsklassen.

Voor de meeste bruiden is de trouwjurk één van de belangrijkste onderdelen van de bruiloft. Je droomt er vast en zeker al van sinds je een klein meisje dat je gaat trouwen als prinses.

Mijn nichtje zegt altijd ik ga trouwen als een prinsesje.

Maar wat ga je uitgeven aan een jurk? 

Gemiddeld wordt er rond 1500 tot 1600 euro uitgegeven aan een trouwjurk.

Het hangt ook van het budget af wat de bruid wil uitgeven, een bepaald merk of gewoon bij een mooi jurk bij de plaatselijke bruidswinkel. Ik heb na 25 jaar diverse trouwjurken voor mijn lens gehad. Van witte westerse trouwjurken tot Indiase bruidsjurken.

Het beste is een afspraak te maken met de bruidswinkel. Wel even informeren of de bruidswinkel afspraak kan maken in verband met de Coronamaatregelen.

Je krijgt deskundig advies, ook bij vermaken van de bruidsjurk.

Ik heb eerder een blog geschreven over afvallen tijdens je bruiloft.  (Lees hier de blog).

Stel je voor dat je een beetje bent aangekomen en de trouwjurk past je niet.

Dan is het goed om bij jou eerste afspraak goed af te spreken over het vermaken van jouw bruidsjurk, zodat die randloos past!

Ieder bruid is ander en smaken verschillen, ga je voor een bepaald merk, stof van de jurk, waar koop je jouw bruidsjurk, een tweedehands of een nieuwe bruidsjurk.

Hoe bepaal het budget voor jouw mooie bruidsjurk?

Trouwen is ook investeren in jullie mooiste dag

Ook heb ik bruidsparen voor mijn lens gehad die een prachtige trouwjurk had gehuurd. Geen schande, ook een tweedehands is niet gek. Heb je voldoende budget, dan ga je natuurlijk voor de design en merk. Het maakt niet of de trouwjurk, wit, zwart of paars is, de vakfotograaf maakt er iets moois van. Huur dan ook een professional met jarenlange ervaring in trouwfotografie.

Wat is dan de prijs van een Haute Couture trouwjurk?

Haute Couture bruidsjurken worden ontworpen door fashion designers die voor een selecte markt werken. Zij maken alles op maat en hierdoor is er dus ook maar één exemplaar (of enkele exemplaren) van iedere jurk. De japonnen worden met de hand gemaakt waardoor er dus eigenlijk geen gemiddelde prijs voor te bepalen is, maar reken op minimaal €10.000,-! Ik zeg altijd tegen aanstaande koppels: “je kunt maar 1 keer je geld uitgeven”
Scroll up