henry Badeloe
Henry Badeloe

 

Ik heb Surinaamse roots en woon en werk als sinds 1998 als fotograaf in het mooie Den Haag.

Mijn vader gaf mij als kleine jongen een mooi advies dat mij altijd is bijgebleven: help mensen. Help elkaar, dan komt het goed. Deze levensles vormt nog altijd de basis van mijn werk als fotograaf. Want in feite is dat wat ik doe: ik help mensen aan mooie beelden en blijvende herinneringen. Zo maak ik mensen blij.

Al van jongs af aan ben ik bezig met fotografie. Op mijn twaalfde zag ik voor een eerst een foto tot ontwikkeling komen in een donkere kamer: wauw, ik vond het geweldig! Toen ik zestien was, kreeg ik mijn eerste professionele fotocamera. Dit raakte mij diep in mijn hart. Vanaf dat moment wist ik wat mijn levensmissie was: mensen met unieke beelden een tastbare herinnering geven. Dat is nu meer dan dertig jaar geleden.

Zullen wij eerst kennismaken?

+316 54 62 61 97 Mobiel

info@henrysphotodesign.nl

Een witte trouwjurk

Waarom een witte jurk?

Wanneer je denkt aan een trouwjurk dan denk je al snel aan een witte, lange jurk. Maar waarom wit eigenlijk?

Pas na 1920 is de witte trouwjurk in de mode. Voor die tijd trouwden veel bruiden in het zwart en de rijkere bruiden vaak in felle kleuren.

Pas vanaf het jaar 1500 komt de bruidsjurk in beeld. Er zijn meerdere verhalen over waarom de bruidsjurk wit hoort te zijn.

Tegenwoordig denken we dat de kleur wit staat voor het onbevlekt zijn van de bruid, oftewel, maagd. Daarom mochten vrouwen die vroeger voor de tweede keer gingen trouwen ook niet weer wit dragen.

Het witte van de trouwjurk symboliseert de zuiverheid van de bruid. Later werd zuiverheid opgevat als maagdelijkheid. Maar tijden zijn veranderd en het idee achter de kleur van de jurk wordt niet meer zo letterlijk genomen.

 

Toch trouwen de meeste bruiden nog steeds in het wit. Binnen sommige zwaar gelovige gemeenschappen wordt met zuiverheid geheel vrij zijn van zonden bedoeld. Daarom wordt er binnen deze kringen niet vaak in het wit getrouwd.

In China is wit de kleur van rouw, daarom dragen Chinese vrouwen bijna nooit een witte jurk op hun bruiloft. Hun voorkeur gaat uit naar rode jurken met gouden accenten. Ikzelf vind een rode trouwjurk heel mooi staan.

Bij Hindoe huwelijk trouwt de bruid traditioneel in het rood en de bruidegom in het geel. Rood is de kleur van Devi , de vrouwelijke openbaring van het Goddelijke, terwijl geel de kleur van Vishnu is, de instandhouder van de wereld.

Rood en geel zijn ook wel de kleuren van liefde, voorspoed en toewijding.

Ze symboliseren geluk, leven, energie en creativiteit.

Om deze reden dragen bruid en bruidegom traditioneel deze kleuren.

Dit is echter niet verplicht. Vanuit de geschriften zijn er geen kledingvoorschriften voor het bruidspaar.

Maar tegenwoordig kiest men zelf wat ze willen dragen. Trouwbranche is zo divers.

Ik heb van een aantal bruidsparen hun bruiloft vastgelegd die niet hebben gekozen voor een witte trouwjurk.

Scroll up